luni, 24 octombrie 2011

Turcia dupa cutremur.260 morti

Cutremurul din Turcia.Imagini zguduitoare
Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter a avut loc, duminica, in Turcia. Desi o estimare a centrului turc de seismologie indica pana la 1.000 de morti, in urma seismului au fost confirmati oficial peste 260 de morti si 1.300 de raniti.
Nenumarate persoane sunt inca prinse sub daramaturi si asteapta interventia de urgenta a echipelor de salvatori. Acestea au lucrat toata noaptea, la lumina farurilor masinilor, si continua sa lucreze si luni. Incet, cate o persoana este scoasa la suprafata - ranita, plina de praf si sange, dar este in viata.
Cel mai greu lovite localitati sunt Ercis si Van - aici s-au prabusit zeci de cladiri cu mai multe etaje si un internat.
Primele momente de dupa seism au fost dominate de haos: toata lumea s-a panicat si oamenii au inceput sa strige si sa planga.
Copiii s-au pierdut de parintii lor si familii intregi sint prinse sub peretii caselor lor.
La operatiunile de salvare a supravietuitorilor s-au alaturat si localnicii, care au depasit momentele initiale de panica si au inceput sa-si caute semenii prin mormanele de beton.
Cautarea nu s-a intrerupt la caderea noptii.
Guvernul turc coordoneaza actiunea de salvare si de impartire a ajutoarelor si produselor medicale, de care duc lipsa spitalele din zona, care au fost si ele afectate de seism.
Echipele de salvatori sunt alertate chiar de supravietuitorii prinsi sub daramaturi, care dau SMS-uri in care spun unde se afla.
Scenele de devastare sunt pur si simplu cutremuratoare: imobile cu mai multe etaje, aplatizate parca de o mana invizibila, munti de fiare contorsionate si beton.
Din fericire, cateodata, de sub tonele de beton este scos cate un supravietuitor, dand salvatorilor puterea sa continue sa sape, intr-o infernala cursa contratimp.
Mai multe vezi pe www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu