miercuri, 19 octombrie 2011

In SUA.Animale salbatice in libertate.

-Zeci de animale salbatice: lei, tigri, ursi si lupi, au fugit dintr-o rezervatie, dupa moartea misterioasa a stapanului lor .
Zeci de animale salbatice, printre care lei, tigru, ursi si lupi, fugite dintr-o rezervatie privata al carei proprietar a fost gasit mort, au fost vanate si ucise miercuri de autoritatile americane in Ohio.
Politia si serviciile insarcinate cu supravegherea animalelor au cerut locuitorilor din regiune sa ramana in case si au instituit un coridor de securitate in jurul rezervatiei, al carei proprietar, Terry Thompson, in varsta de 62 de ani, a fost gasit mort in apropierea mai multor custi deschise. Cauza mortii nu a fost precizata.

"Prima noastra responsabilitate este protejarea oamenilor", a declarat seriful din Muskingum, Matt Lutz, precizand ca scolile din zona au fost inchise.25 de animale au fost omorite marti seara.
Mai multi angajati ai gradinii zoologice din Columbus au fost solicitati sa ajute politia.
"Este o situatie foarte periculoasa si am luat toate masurile de precautie posibile", a precizat directorul adjunct al gradinii zoologice.
Alerta a fost data marti dupa-amiaza cand politia a inceput sa primeasca mai multe telefoane de la persoane care vazusera animale salbatice in libertate.

Potrivit politiei, 48 de animale, printre care ursi grizzly si ursi negri, lupi si mai multe specii de feline - lei, tigri si gheparzi - traiau in rezervatia privata, in custi. Alte zeci de animale, in special primate, traiau in zone inchise si nu au reusit sa fuga.
"Toate aceste animale sunt carnivore. Vorbim de lei, de tigri, de ursi: sunt foarte periculosi, mai ales ca au evadat din custile in care erau obisnuite sa traiasca".
Proprietarul rezervatiei, Terry Thompson, fusese eliberat din inchisoare in urma cu trei saptamani, dupa ce efectuase o pedeapsa de un an, pentru posesie ilegala de arme.
Agentii FBI efectuasera o descindere in rezervatie in iunie 2008, confiscand peste 100 de arme, iar Thompson ar fi platit anterior mai multe amenzi pentru faptul ca a permis animalelor sa traiasca in libertate.
Potrivit unei vecine, sotia lui Thompson il parasise pe acesta cu putin timp in urma.
Ea a declarat ca barbatul venea adesea la parintii ei pentru a lua vitele moarte, cu care isi hranea animalele. "Pe piele avea urma de zgarieturi de gheare", a adaugat ea. Mai multe vezi pe www.hotnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu