duminică, 23 octombrie 2011

MARCO SIMONCELLI A MURIT.DOLIU IN MOTO-GP

Moartea lui Simoncelli a lăsat MotoGP-ul fără cuvinte! "E inimaginabil! Părea indestructibil" Piloţii din MotoGP s-au declarat, duminică, şocaţi de moartea colegului lor Marco Simoncelli, care "părea indestructibil" şi al cărui deces le-a amintit că practică un sport periculos şi că viaţa este preţioasă. "Sunt şocat şi întristat de moartea lui Marco. Când se întâmplă astfel de lucruri, ne amintim cât de preţioasă este viaţa. Mă simt foarte rău. Nu pot decât să adresez toate gândurile mele familiei lui", a declarat campionul mondial Casey Stoner (Australia/Honda). -Spaniolul Dani Pedrosa (Honda) a transmis condoleanţe familiei lui Simoncelli. "După o astfel de tragedie nu mai avem mare lucru de spus. Vreau doar să transmit condoleanţe familiei şi prietenilor lui. L-am văzut pe tatăl lui şi tot ce am putut să facem a fost să ne strângem puternic în braţe. Deseori uităm că practicăm un sport periculos. Este clar că noi toţi facem ce ne place, dar nimic nu mai contează într-o astfel de zi", a afirmat Pedrosa.
-Italianul Andrea Dovizioso (Honda) a spus că Simoncelli era un pilot curajos, care părea indestructibil. "Mă gândesc la tatăl său şi la mama sa. Am şi eu un copil şi ceea ce s-a întâmplat astăzi este cel mai rău scenariu pe care ni-l putem imagina. Am revăzut imaginile şi sunt şocat. Marco era un pilot curajos şi ataca mereu puternic. Am concurat împreună pe circuite de când eram mici. L-am văzut de multe ori căzând, dar fără să păţească ceva. Părea indestructibil. Ceea ce s-a întâmplat astăzi părea inimaginabil", a declarat Doviziozo.
- Mai multe echipe din MotoGP au remis comunicate în care şi-au exprimat regretul după decesul italianului. "Yamaha transmite condoleanţe profunde şi întreaga sa compasiune pentru familia, colegii şi prietenii lui Marco Simoncelli. Era un pilot valoros şi o stea în creştere în MotoGP. Ne va lipsi foarte mult", se arată într-un comunicat al Yamaha. Ducati a precizat că întreaga echipă este profund afectată de această tragedie şi este alături de familia şi prietenii lui Simoncelli: "Ne vom aminti mereu de zâmbetul lui Marco, de entuziasmul lui, de inima lui mare şi de emoţiile incredibile pe care ne-a făcut să le trăim în aceşti ultimi ani. El era unul dintre noi". "Condoleanţe familiei şi prietenilor lui Marco, în această zi în care înregistrăm pierderea grea a unui adevărat competitor".
-Tech3 a scris: "Odihneşte-te în pace «Super Sic». O stea foarte iubită pe circuite şi în afara lor". "Ciao, Marco, rămâi pentru totdeauna în inimile noastre" şi "Ciao Super Sic" sunt mesajele echipelor Pramac şi Gresini. Italianul Marco Simoncelli (Honda), care a căzut în turul doi al Marelui Premiu al Malaysiei la MotoGP şi a rămas la pământ, fără cască, a încetat din viaţă la spital, unde fusese transportat cu elicopterul. După ce a căzut, Simoncelli a fost călcat de compatriotul său Valentino Rossi (Ducati) şi de americanul Colin Edwards (Yamaha), acesta din urmă având un umăr dislocat. Simoncelli, în vârstă de 24 de ani, a fost scos cu ambulanţa de pe pistă şi a fost transportat la un spital cu elicopterul, unde a ajuns în stop cardiorespirator, iar după cateva minute a murit. Decesul campionului mondial din 2008 la 250 cc intervine la aproape un an după cel al japonezului Shoya Tomizawa, în vârstă de 19 ani, la Moto2, la Grand Prix-ul statului San Marino.Mai multe vezi pe www.prosport.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu