luni, 14 noiembrie 2011

Mircea Geoana declara ca

Mircea Geoana declara ca : Traian Basescu va fi un mic copil fata de Victor Ponta. Riscam sa nu obtinem 50% la alegeri .
-PSD risca, prin comportamentul lui Victor Ponta - "in mod evident nepregatit pentru o astfel de functie" - sa nu obtina 50% din voturi, in ciuda aliantei cu liberalii, care vor plati si ei pentru aceste decizii, a declarat luni seara Mircea Geoana, referindu-se la procedurile de excludere a sa din PSD. El a declarat ca va astepta fara "mari sperante" decizia finala a partidului dar a avertizat ca Traian Basescu ar putea sa se doveasca "un mic copil" pe langa Victor Ponta.
-"Nu asa demonstrezi ca esti lider important si puternic. Daca acest tip de leadership se va realiza anul viitor, Traian Basescu va fi un mic copil fata de acest lider", a spus Geoana, in prima sa reactie dupa ce Biroul Permanent National al PSD a validat decizia Comisiei de Integritate privind excluderea sa din partid.
-Geoana s-a intrebat daca actuala conducere a PSD se teme atat de mult de el incat nici macar nu a avut "minima decenta" sa-l invite pentru a-si expune argumentele in favoarea sa.
Acuzele care i se aduc, spune Geoana, sunt ca nu am dorit sa cedez functia de la Senat adversarilor politici, ca are relatie buna cu America, ca a vorbit de eventualitatea unei candidaturi la viitoarele prezidentiale sau "poate simplu fapt ca exist, ca vorbesc, ca gandesc si ca ma comport ca un om politic matur in aceasta tara".
Fostul presedinte al partidului s-a intrebat, in aceste conditii, "ce protectie poate avea un simplu membru de partid".
"Imi este teama ca in acest moment se inchide cu zgomot surd capitolul in care democratia in PSD era regula, si nu exceptia", a comentat el.
Iata mai jos cele mai importante declaratii facute de Mircea Geoana:
-Pare sa se intoarca negura perioadei bolsevice in partidul nostruNu m-a deranjat aproape deloc galagia pe care dl Ponta a facut-o in aceasta saptamana, m-a durut mai mult tacerea prietenilor mei, pentru ca unii cate unii vor fi executati.Este un joc periculos pentru partid, pentru electoratul nostru si pentru intelectualii de stanga.Nu de un stat autocratic, de un partid dominat tiranic are nevoie Romania astazi.Ce va face dl. Ponta daca va ajunge sa conduca destinele Romaniei, ce va face atunci?Joaca o ruleta ruseasca inclusiv cu sansele partidului de a castiga alegerile, risca o hemoragie importanta in partid.Gesturile din aceste zile sunt mai grave decat viata si destinul politic al lui Mircea Geoana, care va continua.O sa ma intrebati unde si cum, nu stiu unde si cum, planul meu nu a fost nicio clipa sa parasesc acest partid.Am avut acest ton extrem de calm, rational si pentru a nu tara partidul intr-o aventura extrem de periculoasa. In acest moment se incurajeaza o astfel de evolutie nedorita.Am mai fost suspendat pentru ca am sustinut alianta cu liberalii. Ponta spunea atunci ca va castiga singur 50%.Astazi suntem pe cale sa nu facem acest lucru in alianta cu liberalii.Cred ca in acest moment aceasta faradelege reprezinta unul dintre cele mai triste momente ale acestui frumos si mare partid.Va fi consemnat ca un moment rusinos.O sa astept decizia Comitetului national, fara mari sperante,Ponta va aduce probabil disciplina si tacere in partid, dar nu va aduce performanta si atractivitatea electoratului.Acelasi lucru va fi platit si de colegii liberali, care nu l-au sfatuit pe Ponta, in mod evident nepregatit pentru o astfel de functie, sa se abtina.Nu asa demonstrezi ca esti lider important si puternic.Daca acest tip de leadership se va realiza anul viitor, Traian Basescu va fi un mic copil fata de acest lider.Regret ca azi nici macar o voce nu a putut sa il apere nu pe Mircea Geoana, ci un principiu minimal, dreptul de a-ti prezenta cazul in fata propriului partid .Mai multe vezi pe /www.hotnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu