joi, 8 decembrie 2011

Familia unei femei.

Familia unei femei care a fost gasita moarta pe un camp din Calarasi, in 2007, fiind ingropata de autoritati fara a-i fi anuntate rudele, a fost chemata la Politie pentru a ridica un colet cu capul femeii, Politia explicand ca, pentru profilul ADN, craniul victimei a fost dus la IML.
Ion Serban, din Buzau, sustine ca in 2007 mama sa a fost gasita moarta, in stare de putrefactie, langa un lac din localitatea Fundulea (Calarasi) si inmormantata, ca persoana cu identitate necunoscuta, de catre autoritatile din acel oras.
Barbatul sustine ca in urma cu o luna una dintre surorile sale, care locuieste in Fundulea, a fost sunata de Politie, care i-a comunicat ca trebuie sa ridice un colet expediat de Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici" din Capitala, colet in care se afla craniul mamei sale.
"Am aflat ca batrana a fost descoperita langa un lac din Fundulea si ca oasele ei au fost ingropate seara, dupa ora 21.00, in cimitirul localitatii, in prezenta politistului si a primarului, iar identitatea mamei s-a aflat ulterior. La inceputul lunii noiembrie, dupa patru ani de la deces, sora mea a fost sunata de Politie sa i se comunice ca trebuie sa ridice un colet din carton, expediat de Institutul "Mina Minovici", in care se afla craniul mamei. Astfel am aflat ca batrana fusese ingropata fara cap, craniul fiind tinut aproape patru ani la Institutul de Medicina Legala, pentru reconstituire faciala in vederea identificarii. In 6 noiembrie am fost la Fundulea, iar ei sapasera groapa pentru a aseza craniul peste cosciug. Nici acum nu ne-au lasat sa ne uitam in cosciug, spunandu-ne ca ar fi profanare", a declarat fiul femeii.
El crede ca mama sa a fost ucisa in conditiile in care intr-un alt colet, in care erau hainele femeii, se aflau patru cartuse de vanatoare, iar bluza gasita langa oase avea gauri.
La randul sau, fiica femeii, care locuieste in Fundulea, spune ca a aflat despre moartea mamei sale dupa patru luni, cand a mers sa reclame disparitia femeii.
"Am mers la Politie si am spus ca mama a disparut. M-am dus mai tarziu pentru ca ma gandeam ca ar putea fi la Buzau. Mai fusese plecata sase luni. Au gasit-o moarta pe marginea baltii si nu ne-a anuntat nimeni", a spus fiica femeii decedate, Jana Gheorghe.
Dupa ce a anuntat disparitia mamei sale, politistii au chemat-o sa identifice hainele unei femei decedate si neidentificate, afland, astfel, ca mama sa a fost gasita moarta pe un camp.
Anchetatorii spun ca femeia, Frusina Ionita, de 67 de ani, a fost ingropata in 13 februarie 2007, de catre autoritatile din Fundulea, dupa ce s-a stabilit ca moartea acesteia nu a fost violenta, fiind cauzata de un infarct provocat, cel mai probabil, de frig.
"Frusina Ionita avea 67 de ani la momentul disparitiei, in anul 2007. In februarie 2007, un cadavru descompus si in stare avansata de putrefactie a fost descoperit in bazinul piscicol Gostilele. Capul se afla la o distanta de cinci metri de corp. Politistii au deschis un dosar de moarte suspecta, iar corpul a fost trimis pentru necropsie la Serviciul de Medicina Legala Calarasi. Capul a ajuns la Institutul Mina Minovici pentru reconstructie faciala si stabilirea profilului ADN. Inhumarea capului a avut loc in 6 noiembrie 2011, iar fiul victimei a participat la slujba", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Calarasi, Ramona Tudor. Mai multe vezi pe www.hotnews.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu