miercuri, 14 septembrie 2011

Basel-Otelul Galati 0-0.MIN 21.

Supercampioana României începe astazi cel mai important parcurs european din istoria clublului. Iata „fişele" adversarilor din Europa.Îndrumul echipei antrenate de Dorinel Munteanu vor apărea două dintre cele mai importante nume din fotbalul european, Manchester United şi Benfica, cit şi elveţienii de la Basel. Manchester United: diavolii lui Ferguson Manchester United Fotbal Club este unul dintre cele mai populare cluburi sportive din lume, cu peste 50 de milioane de fani; asistența medie la meciurile echipei a fost cea mai mare între echipele englezești, cu șase excepții, din sezonul 1964-65.
Fondat ca Newton Heath LYR Football Club în 1878, și-a schimbat numele în Manchester United în 1902 și s-a mutat pe Old Trafford în 1910. În 1968, sub conducerea lui Matt Busby, Manchester United a fost prima echipă engleză care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, la zece ani după accidentul aviatic de la München în care și-au pierdut viața opt jucători. Antrenorul actual, Alex Ferguson, este cel mai de succes antrenor din istoria fotbalului englez, având în palmares 26 de trofee majore de când a fost instalat în funcția de antrenor în Noiembrie 1986. Preşedintele executiv al Manchester United, David Gill, a declarat după tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, că de-abia aşteaptă să meargă în România pentru meciul cu Oţelul. „Am avut un mare succes în această competiţie în ultimii ani şi de-abia aşteptăm să evoluăm din nou în ea. Sunt sigur că Ferguson este încântat de această tragere la sorţi. Avem o nouă echipă din România, îi felicităm că au ajuns în această competiţie. De-abia aşteptăm să mergem acolo", a spus Gill. El a menţionat că Sir Bobby Charlton, fost jucător al Manchester United şi cel care a participat la tragerea la sorţi de la Monte Carlo, a preconizat un duel cu Benfica Lisabona. „Am avut meciuri mari împotriva lor, iar el chiar îşi aducea aminte înainte de tragerea la sorţi de marele meci din 1968".
- "Vulturii" din Lisabona Clubul s-a format în urma fuziunii, în 1908, între echipele Sport Lisboa (înființată în 1904) și Grupo Sport Benfica. Benfica este, alături de Sporting CP și FC Porto, cea mai de succes echipă de fotbal din Portugalia. SL Benfica are cel mai mare număr de fani între cluburile portugheze, având de asemenea și cel mai mare număr de fani din străinătate - în jur de 14 milioane. Clubul „Vulturilor", aşa cum este cunoscută Benfica, este de asemenea și cel mai mare club de fotbal din lume în funcție de numărul de asociați (suporteri plătitori), având în 2010 un număr de 235.00 de asociați. Directorul sportiv al grupării Benfica Lisabona, Rui Costa, a declarat că Oţelul Galaţi a fost marea surpriză în România şi este „necunoscuta" grupei C a Ligii Campionilor.

-În această fază a competiţiei nu ne aşteptam la echipe uşoare sau accesibile. Manchester United este un adversar de mare prestigiu, una din cele mai bune echipe din lume. Trebuie să avem grijă şi la numele mai puţin răsunătoare. FC Basel sau Oţelul sunt campioane naţionale. Sunt echipe de nivel. Oţelul a fost marea surpriză în România şi este «necunoscuta» grupei", a declarat Rui Costa. FC Basel: stelele Elveţiei Câștigător al campionatului elvețian de douăsprezece ori, este al treilea cel mai de succes club elvețian. Cea mai benefică perioadă a fost 1967-1980, când FC Basel a câștigat de șapte ori campionatul, acumulând mai multe prezențe consecutive în cupele europene.
-După retrogradarea din 1987, FC Basel a revenit în prim plan în anii 2000, câștigând titlul de campioană în 2002, 2004, 2005 și 2008. În sezonul 2005/06 a reușit cea mai buna performanță în Cupa UEFA, atingând faza sferturilor, fiind eliminată de Middlesbrough FC. Antrenorul echipei FC Basel, Thorsten Fink, a declarat, joi, că grupa C a Ligii Campionilor, din care face parte formaţia pe care o pregăteşte alături de Manchester United, Benfica şi Oţelul Galaţi, este una atractivă. „Sunt foarte satisfăcut. Este o grupă bună, atractivă. Manchester United este un adversar atractiv. Dar nu vom fi învinşi, nici măcar de Manchester. Vrem să câştigăm, vrem să jucăm un fotbal plăcut, chiar dacă noi sunt outsideri în această grupă. În fotbal orice e posibil, vrem să ne jucăm şansa", a spus Fink. Antrenorul Dorinel Munteanu se declară optimist Încă înainte de tragerea la sorţi, antrenorul care a adus primul titlu de campioană formaţiei de la malul Dunării era optimist în ceea ce priveşte şansele trupei sale în cea mai importantă competiţie a cluburilor. După ce şi-a văzut adversarele, Dorinel Munteanu a comentat: „Grupă bună, bine că n-a fost Barca! Nu o să ne facem de râs". Tehnicianul de la Oţelul a mai apreciat că şansele de a scoate un rezultat bun în faţa echipei din Manchester şi a Benficăi Lisabona sunt foarte mici, dar nu inexistente. „Adversarul nostru cel mai important este FC Basel. Este o echipă foarte bună, dar nu este de calibrul marilor puteri ale Europei", a afirmat Dorinel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu